lördag 12 september 2015

Konfa

Hej hopp!

Det var ju konfa i torsdags, flyget gick 7.30 från Bromma och vi anlände Stenungsbadens Yacht Club vid 9.40. 

Konferensen är årets happening, alla certifierade Visma Business konsulter får denna inbjudan varje år på olika platser i Sverige, förra året var vi på Hasseludden. Vi brukar vara runt 150 konsulter från hela Sverige. Vi är ett gäng som jobbade ihop på Visma som har den här konferensen som vår årliga "kick-off". Lika roligt varje år att träffa alla igen. Vi sa det, att ha Visma som arbetsgivare var "sådär" men sammanhållningen av alla kollegorna är oslagbar.

Dock kan jag tyvärr inte höja stället till skyarna, vilket jag trodde innan jag åkte dit. Grymt besviken på både mat och rum. 

Och nä, jag ÄR inte fröken pedant utan typ alla jag pratade med kände likadant. 

Stället som sådant - bra! Konferensrum och allt runtomkring helt okej. Men...rummet, alltså på riktigt. Toan var så liten så man fick typ backa in, muggigt och ofräscht fast det var nystädat. Rummet som sådant, visst...inget att hänga i julgran men helt okej. (Man sover ju bara några få timmar). 

Maten....gosh! 

Lunchen bestod av Wallenbergare med potatismos och sallad. Helt okej och gott, jag åt inte hela wallenbergaren och typ 3 små tuggor mos, jag registrerar ju all mat till PT:n så jag tänkte på vad jag åt, så klart :-) 

Men middagen....när vi satt till bords så spekulerade vi i vad vi skulle få. Är man på västkusten så får vi säkert någon mustig fiskgryta eller åtminstone toast-skagen till förrätt. Så fel vi hade....

Förrätten bestod av 2 ynkliga skivor chévre (jag äter inte chévre, så den petades bort) osten låg på en bädd av....någonting odefinierbart. Smakade och såg ut som russin blandat med mangold. Nämen så roligt...smakade BARA russin om allt. Ingen dressing, olja eller annat till. Den gick fetbort för mig, 6 personer av 8 vid bordet lämnade mer eller mindre allt. 

Varmrätten....ööööh....var e fisken eller skaldjuren? Vi fick kycklingfilé som var uppskuren i skivor, 3 skivor per tallrik (eftersom jag registrerar maten så uppskattade jag max 100gr per tallrik, är det mat för en karl?) och till det POTATISMOS. På riktigt....gjorde dom för mycket till lunchen eller? Och liiiiite pytte ynga sås ringlat bredvid kycklingen. Primörer var det ju också....visstja, några ynka primörer låg där bredvid (uppskattningsvis 50 gr). 

Jo det var gott men....servera typ samma mat som vid lunchen kändes så där. Jag åt alltså 100 gr kyckling och 2 matskedar mos samt 50 gr primörer. Yey, vilken middag!

Efterrätten var god.... sa dom som åt. Det var en minichoklad kopp (storlek som en lite större pralin) den var fylld med glass eller om det var choklad mousse. Thats it! Till kaffet fick man avec....det ville jag inte ha så jag bad om ett glas vin istället, det gick INTE! Avec eller inget....på riktigt! Då härsknade den här tanten till och stegade in i köket. Kan hända att jag hade lågt blodsocker pga dåligt matintag....då blir tant så här. 

Å andra sidan är det min paradgren att stega in i köket på tillställningar....en inte alltid så uppskattat gest. Jag har stegat in i otaliga kök på restauranger, krogar och fester. Det som händer i köket stannar i köket....hur kul som helst att kika in där och prata med personalen, prova! Dock ska här påpekas att det är långt ifrån alla som uppskattar att gästerna är i köket, ofta blir man utputtad av en arg servitris. Kocken brukar vara mer talför och rolig....om man kommer så långt vill säga.

Hur som haver....Fru Joona stegar in i köket och möts av ca 6 servitörer/servitriser som står och gör i ordning avec-brickorna. 6 huvudet tittar upp på mig samtidigt och jag vet av erfarenhet att man måste lämna sitt budskap snabbt...innan man blir utkörd...för det kan man bli med råge ibland. Okej jag fattar, gästerna ska inte vara i köket. Jag säger till ena killen att jag har beställt vin men det går uppenbarligen inte....WHY NOT?! För att få ut mig fort nog ur köket säger han....samtidigt som han följer med mig ut...att han ska ordna med den saken....jag upprepar mitt budskap och han ser något besvärad ut. Typ RAUS, NU! 

Jag går till bordet och vips står 2 (!!) servitörer bakom mig och vill servera vin....hejja mig! Budskapet gick fram och på det 2 som vill servera....hahaha!

Japp! Det var den matdagens registrerade intag....trots att jag registrerade 4 glas vin så hamnade jag 200 kcal under dagens rekommenderade intag - galet! Iofs drack jag 2 lakritsshots som är oregistrerade eftersom dom inte fanns med i livsmedelslistan (varför nu inte shots var med, det är ju en viktigt ingrediens i ens livshållning hahaha). Så...summering av dagen var egentligen rätt tråkig mat men bra för mig som kör diet. 

Stenungsbaden....får 2,5 stjärna av 5!

Kvällen och natten var kanon, men det beror inte på stället utan folket...såklart!

Kvällens outfit:
 Under middagen är det alltid prisutdelning....WH var nominerade till "årets nöjdaste kunder"....vi vann dock inget pris...synd! Förra året vann vi just det här priset. 
 Bästa fd kollegan Eric...han ni vet med rakad skalle, 2 meter lång och tatuerad högt och lågt. Min så kallade "working-husband"!
 Glada killar Magnus o Stoffe
 Överförfriskat working-couple
 En trött och sliten Fru Joona på väg hem!
Innan hemfärd åt vi förstås frukost...den var bra...faktiskt riktigt bra! 

Vi hade hyrt bil från Landvetter till Stenungsbaden så bilen gick kl 8.00 sharp! Jo men visst serru, det tar...i normalfallet....50 minuter till Landvetter och flyget gick kl 9.40....så vi hade ju gooooott om tid. Eller inte....vi tänkte ju inte på att även Göteborg har något som kallas rusningstid och köer. Vi sladdar in i garaget på landvetter kl 9.20 och då ska jag checka in min väska också. Bara jag som skulle checka in och springer i hundra nitti från bilen in på flygplatsen...springer fram till en automat och där dyker inte Malmö Aviation upp på skärmen....what a fack....springer vidare och kommer helt plötsligt fram till säkerhetskontrollen. 

- Var checkar man in väskan?? Säger jag med andan i halsen.
- Det gör man där ute i stora hallen!
- Neeeej, jag hinner inte tillbaka dit! Flyget går om 15 min och gaten stänger typ nu.

In i säkerhetskontrollen och kastar upp väskan och fullkomligt river ut min necessär.

- Vad får jag ha med mig, säger jag ännu mer hysteriskt....
- Max 100 ml per flaska säger killen lugnt.

Fuck....sliter upp hårskum (dyrt som faan) och en flaska rengöringslotion. Resten skiter jag i att ta upp....tänker att det får jag slita ur när dom säger till.

Väskan går igenom utan att något händer?! Hade asmycket grejjer som var över 100ml. Hur bra koll har dom egentligen? Hade ju då kunna skita och slänga mitt dyra hårskum....gah!

Jag hann i alla fall med flyget....phju! Hade dock aldrig hunnit om jag hade checkat in väskan. Så här sen har jag nog aldrig varit till ett flyg....shit, höll på att pinka på mig av nervositet innan jag var framme vid gaten. 

Sov sen av ren utmattning som en liten duvunge tills kaffet serverades. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar