
Till middag gjorde jag stekt fläskfilé med vitlöks stekt gnocci och bearnaise sås, såsen blev latmask-sås, alltså inte hemmagjord. Kan ju inte alltid glänsa med hemlagat :-)

Jag har faktiskt aldrig ätit eller självtillagat gnocci så det här var på vinst eller förlust. Jag kokade dom 2 minuter och sen stekte jag dom med färskpressad vitlök och salt. Smakade gott men dom var, som Fredrik sa, något degiga. Kanske stekte jag för kort tid? Någon vänlig själ som vet hur man tillagar Gnocci? Ibland tröttnar jag på vanlig sallad så då brukar jag göra nedan, jag vet...bilden är ursuddig men jag var stressad för att batteriet var på väg att ta slut, vilket det också gjorde efter detta foto. Så det blev bara det här och inget mer, hann inte med att ta ett foto på mattallriken heller.
Man delar körsbärstomater, skär en mogen avokado i bitar och delar feta ost i bitar, jag köper ju Bulgarisk feta ost i stora bitar men det går oxå bra med fetaostkuber i olja. Sen tar man massor av färsk basilika och häller över olivolja (gärna smaksatt med chilli, jätte god) och häller över balsam vinäger, blanda och krydda med Italiensk salladskrydda, ät till vilken maträtt som helst!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar