lördag 9 maj 2009

Grillkväll

Dagens middag blir ju som sagt grillning, Stefan o Johanna har köpt köttet. Det blir Entrecote, min favorit.

Till det har jag gjort lite olika röror och hemmagjord bearnaise sås. Detta serveras med sallad och skivad ugnspotatis.

Färsk örtröra:
2 dl creme fraiche (ska vispas så det måste vara 35%ig)
Färsk Basilika
Färsk Rosmarin
Färsk Timjan
Salt, peppar o vitlök
Vispa Creme fraiche med elvisp till den blir fluffig
Hacka kryddorna och häll i creme fraichen
Salta, peppra och pressa vitlök
Avokado och ädeloströra
2 avokado (mosas)
1 kvibille ädelost (mosas)
1 dl creme fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
salt o peppar
Cilli kryddsmör
200 gr smör
1/2 cillifrukt (hackad)
saften av 1/2 limefrukt
4 msk hackad gräslök
Hemmagjord bearnaisesås
150 gr smör
5 st krossade vitpepparkorn
1 msk scharlottenlök, finhackad
3 msk vitvins vinäger
3 msk vatten
3 äggulor
dragon
salt
Smält fetter och låt svalna något
Koka pepparkorn, lök, vinäger och vatten tills ungefär hälften av vätskan återstår.
Sila bort peppar och lök och häll tillbaka vätskan i kastrullen och ställ kastrullen i vattenbad.
Vispa ner äggulorna och sjud under vispning tills det tjocknat.
Tag kastrullen från värmen och tillsätt smöret under kraftig vispning, först droppvis och sen en mycket tunn stråle.
Smaksätt med dragon och lite salt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar