Och det firade vi hemma alldeles alena i lugnets vrå. Tror det är första nyåret på år och dar som vi inte gjorde något....skönt faktiskt. Jag var på väg att bjuda hit några vänner men kände i sista stund att näää.....nu har vi haft så många bjudningar så nu räcker det för i år :-)
Förra året var dock ett betydligt bekvämare och varmare alternativ....Florida.... och det ser vi framemot nyåret 2015! Tjooohooo....lääängtar!
Nyåret bjöd på god mat förstås, oxfilén som låg i frysen var ju för stor för bara oss så den sågades isär. Sen kom även hammaren fram då Henry anklagat mig för att slängt hans mortel. Hmmppff...vad är det för fel på hammare lixom.
Resultatet blev helstekt oxe med rotsakspytt och palsternackspuré, därtill skulle det vara en kantarellsås som inte blev så god som jag hade förväntat mig så då åkte bean fram. Inte mig emot *bealover*.Sen har det ju varit jobb för mig...jag arbetade ju alla mellandagar vilket faktiskt inte gjort något alls. Historiskt sett har jag nog varit ledig varje jul/nyår men i år kände jag att det är så många lediga dagar ändå så jag kan jobba istället för att offra semesterdagar.
Idag - lördag - var det sooool....härligt.
Vi var ju som sagt en tur till Bromma idag för att kolla in vårt nya boende, om 2,5 månad flyttar vi in. Ska bli riktigt skoj! Det här är vårt hus, nu är det ju en byggarbetsplats men framför huset kommer det att byggas stadsradhus och vi bor näst högst upp så vi kommer se över de husen.
Vår balkong är alltså den näst högst upp, lägenheten är genomgående så vi har lika mycket åt andra hållet. Det syns inte men lägenheten ovanför och vår lägenhet har en liten köksbalkong på kortsidan. Från köket tror vi att vi kommer och se Bällstaån mellan husen.
Vi ska glasa in den stora balkongen och det var anledningen till att vi inte tog lägenheten högst upp. Vi var nämligen på väg att boka den först men då sa säljaren att det finns inget tak över balkongen så inglasning är inte möjlig. Oooh noo, vilken tur att han sa det, därav valde vi lägenheten under. Helst ville vi ju bo högst upp men....inglasning var "must have" och att bo högst upp var "nice to have".
Vi ska glasa in den stora balkongen och det var anledningen till att vi inte tog lägenheten högst upp. Vi var nämligen på väg att boka den först men då sa säljaren att det finns inget tak över balkongen så inglasning är inte möjlig. Oooh noo, vilken tur att han sa det, därav valde vi lägenheten under. Helst ville vi ju bo högst upp men....inglasning var "must have" och att bo högst upp var "nice to have".
Vi tänkte egentligen GÅ till Sundbyberg Centrum men då fick den här fryslorten nog av kylan. Jiiises, det blåser verkligen isbjörnar idag. Så vi tog bilen, men gångavstånd till Sundbyberg Centrum är ca 10 minuter. Göttigt!
I Centrum vittjade vi restaurangutbudet och åt lunch på Public som är vårt innehak i Åkersberga, "vardagsrummet" som vi kallar det eftersom vi hängde där rätt ofta ett tag. Sundbybergs Public får 5 hattar av 5. Sen gick vi till Sats och checkade läget...stort och bra.
Såå...vi kommer alltså att ha restauranger, innestället Grand Garbo :-) och Sats inom 10 minuters gångavstånd från vårt hus.
I´m happy!
Sen har jag hämtat ett nytt Buzzadorpaket innehållande Omega3 tabletter med krillolja. Så vill ni ha ett paket att prova....hör av er!
I´m the Buzzer!
Den här bilden tog jag typ igår för att jag blev förundrad över att hela pepparkaksburken är i bitar. Vem den skyldige är till att ha tappat den i golvet tusen ggr vete fåglarna. Men en ledtråd är att Fredrik inte vet att vi har burken och jag äter inte pepparkakor....några ytterligare frågor på det?
Idag...alltså en, kanske två dagar senare ser burken ut så här.
Anledningen till att jag vet det är för att burken står i skåpet ovanför micron och jag behövde microlocket som burken står på. När jag tog i burken och insåg att den nästan var tom så sa jag till Henry:
- Ursäkta men HUR mycket pepparkakor äter du på en dag?
- VA!! JAG äter nästan inga alls.
- Nähä, den var ju full i förrgår.
- Näää det var den INTE!
Henry blev tyst när jag la fram bildbevis....hahaha....ibland är det bra att fota oväsentliga ting.
Sen skulle min kära make koka ägg....kan säga att jag kokar ALLTID i äggkokare....ett måste i varje hem. Henry tittar alltid med osmaklig blick på äggkokaren, den och Henry är inte bästa vänner. Jag är uppvuxen med äggkokare vilket i och för sig medfört att jag i ärlighetens namn aldrig kokat ägg på vanligt vis, vilket i sig medför att jag faktiskt inte vet hur många minuter ett ägg ska koka.
Det verkar Henry också ha glömt bort!
Vi sitter i vardagsrummet på fredagkvällen och ska just avnjuta en plocktallrik med räkor och ostar. Då Henry skriker - ÄÄGGEEEEEEN!!! (Precis som julskinkan alltså) och kommer ut i köket till det här. Torrkokta gröna ägg....och fyy faan vad det luktade. I samma veva kommer Fredrik in i köket och han skräder ju inte orden direkt om va det luktade. I dont blame him!
Lördagen gjorde mor i huset godare saker än hårdkokta gröna ägg. Vi åt Tacopaj ala LCHF...shiiit det är sjukt gott! Den här har vi gjort flera gånger....lika gott varje gång.
Ursprungsreceptet är med vanlig pajbotten men jag gör LCHF-botten, lika gott!
I Centrum vittjade vi restaurangutbudet och åt lunch på Public som är vårt innehak i Åkersberga, "vardagsrummet" som vi kallar det eftersom vi hängde där rätt ofta ett tag. Sundbybergs Public får 5 hattar av 5. Sen gick vi till Sats och checkade läget...stort och bra.
Såå...vi kommer alltså att ha restauranger, innestället Grand Garbo :-) och Sats inom 10 minuters gångavstånd från vårt hus.
I´m happy!
I´m the Buzzer!
Den här bilden tog jag typ igår för att jag blev förundrad över att hela pepparkaksburken är i bitar. Vem den skyldige är till att ha tappat den i golvet tusen ggr vete fåglarna. Men en ledtråd är att Fredrik inte vet att vi har burken och jag äter inte pepparkakor....några ytterligare frågor på det?
Idag...alltså en, kanske två dagar senare ser burken ut så här.
Anledningen till att jag vet det är för att burken står i skåpet ovanför micron och jag behövde microlocket som burken står på. När jag tog i burken och insåg att den nästan var tom så sa jag till Henry:
- Ursäkta men HUR mycket pepparkakor äter du på en dag?
- VA!! JAG äter nästan inga alls.
- Nähä, den var ju full i förrgår.
- Näää det var den INTE!
Henry blev tyst när jag la fram bildbevis....hahaha....ibland är det bra att fota oväsentliga ting.
Sen skulle min kära make koka ägg....kan säga att jag kokar ALLTID i äggkokare....ett måste i varje hem. Henry tittar alltid med osmaklig blick på äggkokaren, den och Henry är inte bästa vänner. Jag är uppvuxen med äggkokare vilket i och för sig medfört att jag i ärlighetens namn aldrig kokat ägg på vanligt vis, vilket i sig medför att jag faktiskt inte vet hur många minuter ett ägg ska koka.
Det verkar Henry också ha glömt bort!
Vi sitter i vardagsrummet på fredagkvällen och ska just avnjuta en plocktallrik med räkor och ostar. Då Henry skriker - ÄÄGGEEEEEEN!!! (Precis som julskinkan alltså) och kommer ut i köket till det här. Torrkokta gröna ägg....och fyy faan vad det luktade. I samma veva kommer Fredrik in i köket och han skräder ju inte orden direkt om va det luktade. I dont blame him!
Ursprungsreceptet är med vanlig pajbotten men jag gör LCHF-botten, lika gott!
Världens godaste tacopaj
Pajdeg:
3 dl mandelmjöl
0,5 dl sesamfrön
1 msk fiberhus
1 tsk salt
50 g margarin
1 ägg
3 dl mandelmjöl
0,5 dl sesamfrön
1 msk fiberhus
1 tsk salt
50 g margarin
1 ägg
Blanda ihop allt till en deg. Tryck ut i en pajform. Gärna en med höga kanter och löstagbar botten. Förgrädda 10 min i 225°.
Fyllningen:
600-700 g köttfärs
1 st gul lök
1 1/2 påse taco-kryddmix
1 dl vatten
2 st tomater
4-6 st feferoni
600-700 g köttfärs
1 st gul lök
1 1/2 påse taco-kryddmix
1 dl vatten
2 st tomater
4-6 st feferoni
Bryn köttfärsen och löken. Tillsätt vatten och kryddpåsen. Koka så att köttfärsen blir rätt så torr. Lägg allt i pajskalet. Skiva tomater och lägg tomatskivor och feferoni på köttfärsen.
Topping:
2 dl crême fraiche
4 msk majonnäs
2 dl riven ost
3-4 st pressade vitlöksklyftor
2 dl crême fraiche
4 msk majonnäs
2 dl riven ost
3-4 st pressade vitlöksklyftor
Blanda och bred toppingen ovanpå pajen. Grädda 10-15 min i 250° tills ytan fått vacker färg. Servera med en stor blandad sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar